NAMENITEV 0,5% DOHODNINE za donacije

Namenite 0,5 odstotka dohodnine za donacije! TO VAS NE BO STALO NIČESAR (izpolnite morate le obrazec, kateri organizaciji, društvu, oziroma ustanovi ta denar namenjate), pomagalo pa bo društvu pri uresničevanju svojih ciljev.

Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije državljankam in državljanom Slovenije omogoča, da 0,5%  dohodnine, odmerjene od njihovih prihodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, podarijo neprofitnim organizacijam, ki se ukvarjajo s splošno koristnimi dejavnostmi, sindikatom ali političnim strankam. Če se odločimo, da bomo 0,5 odstotka darovali kateri od omenjenih organizacij, ne bomo zaradi tega finančno nič prikrajšani in nič ne bomo prihranili. V nasprotnem primeru bo namreč ta naš denar ostal v državnem proračunu.

Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5 % dohodnine

Na seznamu upravičencev za donatorska sredstva je tudi Športno Kinološko društvo Postojna.

Obrazec ZAHTEVA za namenitev dela dohodnine za donacije se nahaja TUKAJ. Obrazec natisnete, nanj vpišete svoj naslov in davčno številko ter naziv in davčno številko upravičenca, ki mu namenjate donacijo in ga podpišete.

Davčna številka Športno kinološkega društva Postojna je 23201401.

Izpolnjen obrazec pošljete na vaš pristojni finančni urad. Naslove finančnih uradov najdete TUKAJ. Prav tako lahko  v kolikor imate digitalno potrdilo zahtevo oddate elektronsko preko sistema E-davki.

Vabimo vas, da  0,5 odstotka odmerjene dohodnine namenite Športno kinološkemu društvu Postojna. Društvo bo ta denar namenilo za uresničevanje svojih programov (šolanja psov, delo z mladimi, obisk ostarelih, organizacija predstavitev, tekem ... )

Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije je treba odposlati do 31. decembra. Finančna uprava bo upoštevala veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko finančna uprava prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Obrazec:             Zahteva za nemenitev dela dohodnine za donacije 

Naziv :                ŠPORTNO KINOLOŠKO DRUŠTVO POSTOJNA

Davčna številka:  23201401

 

Za dodatne informacije vam je na voljo Martina - GSM:031 275 039, e-mail: martina.dekleva(afna)gmail.com