Prireditve ŠKD Postojna


Zimski pokal v agilityu 2012/2013

 

2. tekma Zimskega pokala v agilityu 2012/2013

 

V soboto 16.2.2013 se je v konjušnici na Gradu Prestranek odvijala 2. in hkrati finalna tekma Zimskega pokala v agility-ju, v organizaciji Športno kinološkega društva Postojna.

Psi so pod vodstvom vodnikov lahko pokazali svojo delavnost, poslušnost, spretnost in agilnost.
Tekme se je udeležilo rekordnih 200 tekmovalnih parov iz štirih različnih držav. Nastopili so takmovalci iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Slovenije.
Domači tekmovalci so kljub obremenitvam povezanim s samo organizacijo tekme dobro odrezali: Matjaž Rainer je s psom Erixom zasedel 3.mesto, prav tako je na 3.stopnički v kategoriji večjih psov stal Milan Brezec z kraškim ovčarjem Ronom.
Gledalci, ki so si tekmo ogledali so agility označili kot zabaven in zanimiv, najbolj pa so jim bile všeč različne pasme psov, ki so jih videli tekmovati.

 
Sponzor tekme: 
 
mr.pet
 
 

 

1. tekma Zimskega pokala v agilityu 2012/2013

 
V soboto 15.12.2012 je naše društvo organiziralo 1. tekmo Zimskega pokala v agilityu 2012/2013 v jahalnici na Gradu Prestranek. Ekipa Športno kinološkega društva Postojna je ponovno poskrbela, da so imeli tekmovalci možnost tekmovati v agility-ju tudi v zimskem času, saj drugih agility tekem v Sloveniji pozimi ni. Tekmovalo je 187 tekmovalnih parov iz štirih različnih držav. Videli smo lahko tekmovalce iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev sta tekmo sodila dva sodnika. Nivo 1 je sodila sodnica Mirja Lapajna, nivoja 2 in 3 pa je s pomočjo sodniškega pripravnika Blaža Oven sodil Mitja Žnidarič. Tekmovalni pari so kar se da hitro in zbrano premagovali njune parkurje.
Najboljšim tekmovalnim parom so bile ob koncu tekmovanja podeljene nagrade. Izkazali so se tudi temovalci ŠKD Postojna: V A2/J2 medium je na najvišji stopnički (1.mesto) sta Matjaž Rainer z koker španjelom Erijem, na drugem mestu Ivan Smrdelj z pumico Dodi, v kategoriji medium veterani je tekmovanje na 1.mestu zaključila Cecilija Majcen z mešanko Bricciolo.
Tekmovanje se je zaključilo v poznih popoldanskih urah.
 

 

Sponzor tekme:
 
mr.pet